Gode råd til dit bilkøb

Værd at vide når du køber brugt bil

Der er ofte mange overvejelser at gøre, inden du køber en bil. Herunder er beskrevet, hvad der kan hjælpe i processen, så du køber den helt rigtige.

Hvad er mit behov?

  • Det er altid vigtigt at have afklaret, hvilket behov du har inden du tager ud og ser på bil, så du ikke kommer til at forkøbe dig. Du skal hverken købe for småt eller for stort - så størrelse, kørselsbehov, sikkerhed mm. skal overvejes. Det koster jo penge hver gang du skifter bil, uanset hvor god en handel du har gjort.

Benzin eller diesel?

  • Når du skal vælge, om du skal købe benzin eller diesel, er det vigtigste du skal tage stilling til hvor mange kilometer, du kører om året og hvilket kørselsmønster, du har.

  • En dieselbil har bedst af at køre længere ture, hvor den opnår normal driftstemperatur. Alle nyere dieselbiler har desuden partikelfilter, der - for at kunne regenerere (rense sig selv) - kræver længere ture. Normalt vil man sige, at et årligt kørselsbehov på mere end 20.000 km. kan berettige at købe en dieselbil.

  • Moderne benzinmotorer kører nu længere på literen end for bare 5 år tilbage. Det betyder, at en moderne benzinmotor, hvoraf mange har turbo, både kan levere en fornuftig brændstoføkonomi og samtidig har et fornuftigt kraftoverskud, man tidligere kun fandt i dieselbiler med turbo.

Ejerglæde

  • En ting, der altid bør være en faktor i en bilhandel, er ejerglæde. Bilen er for de fleste af os en af de største investeringer, vi foretager. Du skal have den i flere år, og du skal kigge på og køre i den dagligt. Derfor bør du også huske at tage ejerglæden med i overvejelserne, når du køber bil. Du skal jo gerne blive i godt humør, når du ser på - og kører i din bil, og i de fleste tilfælde er det muligt at kombinere fornuft, tryghed og ejerglæde.